Tutvustus

Liiklusseaduse kohaselt on mopeed kahe-, kolme- või neljarattaline mootorsõiduk, mille tühimass ei ületa 425 kilogrammi ja mille valmistajakiirus ei ületa 45 kilomeetrit tunnis ning mille sisepõlemismootori kasulik võimsus või elektrimootori suurim püsi-nimivõimsus ei ületa kahe- ja kolmerattalisel mopeedil nelja kilovatti ning neljarattalisel mopeedil kuut kilovatti. Kaherattalise mopeedi sisepõlemismootori töömaht ei ületa 50 kuupsentimeetrit ning kolme- ja neljarattalise mopeedi sädesüütega sisepõlemismootori töömaht ei ületa 50 kuupsentimeetrit.

AM-kategooria mootorsõidukit võib juhtida isik, kellel on mis tahes mootorsõiduki juhtimisõigus või piiratud juhtimisõigus. AM-kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust või piiratud juhtimisõigust ei nõuta isikult, kes on sündinud enne 1993. aasta 1. jaanuari. (LS §94 lg 2)

Aixam mopeedautod on:
+ Keskkonnasõbralikud
+ Turvalised
+ Madala kütusekuluga (kõigest 3.1 l/100 km)
+ Mugavad
Aixami rollerautod pakuvad Sulle
võimaluse olla iseseisev ja sõltumatu

Prantsuse ettevõte Aixam on asutatud aastal 1983, kuid mopeedautode tootmist alustati juba 1975. aastal. Aixam on Euroopas populaarseim mopeedautode tootja tootes aastas ca. 12 000 sõidukit. Tänaseks on Aixami kaubamärgi all toodetud üle 300 000 sõiduki.
Aixam mopeeduatode tootmisel on mõeldud eelkõige ohutusele: sõidukitel on suur tuuleklaas, mis tagab hea nähtavuse ning raskuskese on toodud madalamale, mis tagab kurvides sõiduki stabiilsuse. Sõidukites on võimas soojendus, mis hoiab aknaid talvel jäätumast. Sõidukitel on ohutuled, mis aktiveeruvad järsul pidurdamisel automaatselt.
Aixami mopeedautod on vastavuses kõikide kehtivate Euroopa Liidu standarditega. Aixami sõidukid on keskkonnasõbralikud – nende valmistamiseks on kasutatud taaskasutatavaid ja ümbertöödeldavaid materjale ning tänu sellele on sõiduk peaaegu täielikult ümbertöödeldav.

Kubota mootorid on vastavuses Euro 4 nõuetega.

error: Content is protected !!